Nasıl yapılır ? serimizin bu yazısında, sistem özelliklerini öğrenme, yani bilgisayar özellikleri öğrenme konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Hem programsız, hem de programlı bir şekilde bilgisayar özelliklerini nasıl öğrenirsiniz açıklamaya çalışacağım.
Bilgisayar sistem özelliklerini hem programlı, hem de programsız bir şekilde öğrenebileceğimizi belirmiştik. Bunlar;
- Programsız
- Özellikler Kısmı ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme
- Dxdiag ile Bilgisayar Özellikleri Öğrenme
- CMD ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme Kodu
- Program ile
- CPU-Z ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme
Programsız Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme
Programsız bilgisayar özellikleri öğrenme maddelerimizin ilki özellikler kısmı ile.
Özellikler Kısmı ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme
İlk yöntemimiz en basit yöntemdir. Ayrıca çok hızlı bir şekilde bilgisayar sistem özelliklerinizi öğrenebilirsiniz.
- Adım 1 : Bu bilgisayar klasörünü açın.
- Adım 2 : Herhangi boş bir alana sağ tıklayın ve en aşağıda bulanan özelliklere tıklayın. Açılan pencerede bilgisayar özelliklerini öğrenebilirsiz.
Fakat bu yöntem ile kısıtlı sistem bilgilerine ulaşırız. Eğer daha ayrıntılı sistem bilgisi istiyorsanız diğer yöntemlere bakabilirsiniz.
Dxdiag ile Bilgisayar Özellikleri Öğrenme
Dxdiag ile bilgisayar özellikleri öğrenme yöntemi ilede bilgisayar özelliklerinizi hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hemen nasıl yapacağımızı görelim.
- Adım 1 : Windows arama çubuğuna ‘dxdiag’ yazıp aratın.
- Adım 2 : Arama sonucunda çıkan programı açın. Açılan ekranda bilgisayar sistem özelliklerini, ekran özelliklerini ve ses özellikleri gibi ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
CMD ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme Kodu
Programsız bilgisayar özelliklerini öğrenme yöntemlerimizin son maddesine geldik. Bu maddede bilgisayarın özelliklerini öğrenmek için cmd, yani komut istemi kullanacağız.
Cmd ile bilgisayar özelliklerini öğrenme kodu : systeminfo
Bilgisayar özelliklerini gösteren komutu biliyoruz fakat bunu nasıl kullanacağız ? Hemen nasıl yapabileceğimizi maddeler halinde görelim.
- Adım 1 : Windows arama çubuğuna ‘cmd’ yazıp aratın ve arama sonucunda çıkan programı açın.
- Adım 2 : Açılan pencerede ‘systeminfo’ komutunu yazın ve aratın. Tüm bilgisayar özelliklerinizi göreceksiniz.
Program ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme
Program ile bilgisayar özelliklerini öğrenmek, programsız yöntemlere göre çok daha uğraştırıcıdır. Fakat bu yöntemle bilgisayarınızın tüm özelliklerini, en ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız varsa, program ile olan yöntemi öneririm.
CPU-Z ile Bilgisayar Özelliklerini Öğrenme
CPU-Z prgoramı bilgisayar özellikleri öğrenme konusunda bizlere yardımcı olan en popüler yazılımlardan bir tanesidir.
Bu yöntemle bilgisayarınızın işlemci, anakart, bellek, grafik işlemci gibi bileşenleri ve çok daha fazla sistem ve bilgisayar özelliklerini öğrenebilirisiniz. Programı kullanabilmeniz için öncelikle web sitesinden indirip kurmalısınız. Buraya tıklayarak CPU-Z sitesine gidebilirsiniz. Programı indirip kurduktan sonra tüm bilgisayar özelliklerinizi görebilirsiniz.
Bu yazımızda programlı ve programsız olarak bilgisayar özellikleri öğrenme konusunu açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.