Javascript Nedir ? Ne İşe Yarar ?
JavaScript, web geliştiricilerinin web sayfaları, sunucular, uygulamalar ve hatta tarayıcıda oynanabilen oyunlar geliştirirken daha dinamik etkileşimler oluşturmak için yaygın olarak kullandıkları bir programlama dilidir. Bu derste öğreneceğimiz Javascript ile web sitenizin fonksiyonlarını artırabilir veya dinamik web siteleri oluşturabilirsiniz.
Javascript ile Neler Yapılabilir ? Javascript Ne İşe Yarar ?
Javascript ile neler yapılabilir ? sorusunun birçok cevabı vardır. Bunlardan birkaçı;
- Web ve Mobil Uygulamalar
- Web Sunucuları ve Sunucu Uygulamaları Oluşturma
- Oyun Geliştirme
- Web Sitelerinde Etkileşimli Davranış
Neden Javascript Öğrenmelisin ?
Javascript, son yıllarında en popüler diller arasında üst sıralarda yer alıyor. Peki Javascript’i bu kadar popüler yapan neden nedir ?
Kullanımı kolay ve öğrenmesi kolay olan bir dil olan Javascript, hem web yazılımlarında, hem de mobil uygulamaları programlarken kullanılır. Yani frontend alında kendini geliştirmek isteyen herkes Javascript dilini öğrenmeli.
Frontend alanında kendini geliştirmek istiyorsan ve neler öğrenmen gerektiğini merak ediyorsan ‘Frontend Yol Haritası‘ adlı yazımızı okuyabilirsin.
Javascript Dersleri Kim İçin Uygun ?
Bu sayfadaki Javascript dersleri kendini web tasarım alanında geliştirmek isteyen herkes için uygundur.
Web Sitesi Hazırlamak İçin Javascript Yeterli mi ?
Bir web sitesini hazırlamak için Javascript yeterli olmayacaktır. Javascript’in yanında en azından HTML ve CSS gibi script dillerini bilmeniz gerekmekte. HTML, CSS ve Javascript derslerinin tümüne web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Javascript Kodlarını Yazmak İçin Hangi Kod Editörünü Kullanabilirsin ?
Aslında Javascript kodlarını yazabilmek için kod editörü kullanmak zorunlu değil. Bilgisayarda bulunan metin belgesiyle de Javascript kodlarını yazabilirsiniz. Fakat verimliliği arttırmak ve daha hızlı kod yazmak için kod editörü kullanmak gerekiyor. Javascript için kullanabileceğiniz bazı kod editörleri;
- Visual Studio Code
- Sublime Text
- Atom
Bu kod editörleri ve daha farklı editörler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız ‘Kullanabileceğiniz En İyi Kod Editörleri‘ adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
Javascript Dersleri
1. Javascript ile Ekrana Yazı Yazdırma
2. Javascript Değişken Türleri
4. Javascript Yorum Satırı Nasıl Yapılır ?
5. Javascript Kullanım Şekilleri (Dahili – Harici)
6. Javascript Koşul İfadeleri (if-else)
7. Javascript Döngüler (For, While, Do-While)
8. Javascript Diziler (Arrays)
10. Javascript DOM Nedir ? DOM’un Önemi