Son dönemde oyun geliştirme, programlamanın en popüler alanlarından bir tanesi haline geldi. Bunun en büyük nedeni mobil oyun sektörünün son dönemde hızla gelişmesi. Her ne kadar bilgisayar oyunlarının payı büyük olsa da, mobil oyun sektörünün çok kısa zamanda devasa bir şekilde büyümesi bu alandaki talebi arttırdı. Bu yazıda sizlerin de oyun geliştirebileceğiniz programlama dillerini bir araya getirdim.
Oyun geliştirmede kullanabileceğiniz onlarca yöntem ve programlama dili vardır. Şimdi bu programlama dillerinden en popüler olanlarını görelim.
Oyun Programlama İçin C#
Oyun geliştirme denilince akla gelen ilk dillerden birisi C#’tır. Unity oyun motorunun gücüyle birlikte çok gelişmiş oyunlar yapabilirsiniz. Unity oyun motoru ile birlikte ister 2D, isterseniz de 3D oyunlar geliştirebilirsiniz.
C#(Unity) ile Geliştirilmiş Oyunlar
- Rust
- Ori and the Blind Forest
- NASCAR Heat 3
- Hearthstone: Heroes of Warcraft
- Assassin’s Creed: Identity
- Temple Run Üçlemesi
- …
Oyun Programlama İçin C++
C++’ı ayrıntılı bir şekilde öğrenerek oyun sektöründe kendinize kolay bir şekilde yer edinebilirsiniz. Diğer dillere göre öğrenmesi biraz daha zor bir dil olan C++, öğrendikten sonra birçok avantajı olan bir dildir. C++ kullanan en popüler oyun motoru Unreal Engine‘dir. Unreal Engine kullanarak oldukça gerçekçi oyunlar geliştirebilirsiniz.
C++ ile Geliştirilmiş Oyunlar
- League of Legends
- Counter-Strike
- Mass Effect 2
- Days Gone
- World of Warcraft
- …
Oyun Programlama İçin Java
Az önce bahsettiğimiz C++ dili ile oldukça benzer özelliklere sahip olan Java dili, eskisi kadar popüler olmasa da hala oyun geliştirme alanında büyük bir popülariteye sahip.
Java ile Geliştirilmiş Oyunlar
- Minecraft
- Assassin’s Creed: Altaïr’s
- PES 2009
- …
Oyun Programlama İçin Javascript
Javascript denilince akla ilk web geliştirme gelir. Fakat Javascript’in tek işlevi bu değildir. Javascript ile web tabanlı oyunlar geliştirebilirsiniz.
Javascript ile Geliştirilmiş Oyunlar
- Angry Birds Chrome
- The Wizard
- HexGL
- …
Bu yazıda oyun geliştirebileceğiniz programlama dillerini açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Diğer yazılım konulu yazılarımızı da incelemek isterseniz buradan tümüne ulaşabilirsiniz.